Mixkollen: Seger för FC Djursholm i seriestarten

Solsken, publik och fina fotbollsmål. Vad mer kan man begära av en nationaldag? Vi var på plats för att bevittna återupptagandet av matchspel denna söndag.

Innan matchen talade jag med FC Djursholms Isam Nasser som berättade att det var i augusti 2020 han senast spelade match, idag var det äntligen dags igen och Apollon FK stod för motståndet. Bägge lagen kvalar till P17 och det var en 25-gradig värme som lyste upp denna nationaldag. Skytteholms B-plan och kanske tjugotalet åskådare, många glada miner och förväntansfulla närstående fick se FC Djursholm komfortabelt ta hem tre poäng.

Första målet skedde efter fjorton minuter och det var bortalagets Matheo Canoilas som satte dit den. Dessförinnan hade Djursholm haft ett skott i virket och matchbilden var två lag som kände på varandra där Apollon FK föll ner lågt. Därefter gjorde Emil Tengman mål genom en lobb på halvvolley vilket kan ha varit det enda felaktiga offsidebeslutet av en annars enastående domare. Känslan var att nästa mål skulle avgöra matchen och när Leo Gasser satte dit den genom ett friläge så var det tack och god natt för Apollon FK som har några bollskickliga spelare samt en väldigt duktig anfallare vid namn Loke Lönn. Dessvärre blev han allt för ofta lämnad till att jobba ensam mot motståndets duktiga försvar och ju mer resultatet rann på desto mer hade undertecknad velat se han längre ner på banan för att ordna igång spelet. För att Apollon FK kan spela fotboll syntes, olyckligt nog så hängdes det lite väl med huvuden allt eftersom att motståndet växlade upp. Emil Tengman levererade en fin assist till Djursholms Gustav Wall som förutom att vara kapten också utmärkte sig genom att vara ett år yngre än sina lagkamrater. Han gjorde tre mål och Emil fyra, dem får anses som matchens giganter. Målskytt blev även Olle Skarin och det var en schyst match där som sagt domaren levererade hög kvalitét.

En bra match, längesedan vi vann med så stora siffror och vi ser framemot fortsättningen av säsongen säger Calle Svensson. Huvudtränare i FC Djursholm.

Nästa match för Apollon FK blir stekhet i form av match mot Akropolis IF medan FC Djursholm möter IK Frej. Glöm inte att prestationen är viktigare än resultatet och att utan glädje blir det svårt med utveckling.

/Noël Nevanti