Mixkollen: Seger för Djurgårdens IF i P16 Nationella

Djurgården tog en komfortabel seger mot IFK Umeå när lagen möttes i Umeå på söndagen.

Djurgården kom till söndagens match med en 2-1-förlust i bagaget medan IFK Umeå hade inte vunnit någon match efter två spelade omgångar.

IFK Umeå började matchen bäst och tog ledningen i den första matchminuten genom Olle Paringer Stålhult. Men Djurgården tog över matchen och gjorde två snabba mål. Umeå-laget hade svårt att skapa målchanser och låg under med 1-4 efter de första 45 minuterna.

Hemmalaget kom lite bättre ut i den andra halvleken och skapade några lägen men fick ingen utdelning. Istället gjorde Djurgården 5-1 och tog hem tre viktiga poäng.

I och med segern ligger Djurgården tvåa i tabellen med sex poäng, tre poäng bakom serieledande IK Sirius. IFK Umeå har nu tre raka förluster och ligger sist i tabellen.

Matchfakta
P16 Nationell A4
IFK Umeå – Djurgårdens IF FF 1-5 (1-4)
Målen: 1-0 (1) Olle Paringer Stålhult, 1-1 (4) Kalipha Jawla, 1-2 (6) Filip Karlsson, 1-3 (30) Kalipha Jawla, 1-4 (40) Kalipha Jawla, 1-5 (80) Marlon Freij Wynter