Mixkollen: Santino Samuyiwa lämnar för Real Sociedad

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Santino Samuyiwa född 2006 lämnar under sommaren Sverige för spel i Spanien och Real Sociedad.

Du lämnar Sverige för Spanien och Sociedad under sommaren. Hur känns det?
-Resan jag ska göra kommer bli väldigt spännande med stora möjligheter. Det kommer finnas många saker som kommer att vara nytt och dessutom finnas saker som jag kommer behöva anpassa mig till som inte alltid kommer vara lätt till en början.
Men jag ser verkligen fram till att utveckla mig själv både som människa och fotbollsspelare. Såklart kommer det vara ledsamt att lämna min familj, vänner, ÖIS samt alla personerna som har hjälpt mig och supportat mig längst med vägen. Men det är uppoffringen jag måste göra för att uppnå min dröm.

Varför blev det sociedad?
-Anledning till att det blev Sociedad var på grund av att jag redan under 2019 blev inbjuden till provspel. Jag fick även spela en stor internationell tunering med dem. Efter dessa två händelser kände jag en stark koppling till klubben på ett mycket bra sätt. Deras filosofi, personerna och hur klubben är i sin helhet var väldig humanitära. Så även fast jag blev inbjuden till andra klubbar i Europa var mitt hjärta redan hos Real Sociedad.

Vad är dina målsättningar för den kommande säsongen?
-Fotbollsmässigt är mitt mål att utveckla varje del av mitt spel. Nu i Spanien är fotbollsnivån högre så varje liten detalj räknas. Så det räcker inte bara med att utveckla vissa saker i mitt spel utan allt måste höjas för att jag ska bli den bästa versionen av mig själv.
Mina personliga mål är att lära mig språket ordentligt så att jag kan det flytande som är en hög prioritet. Men också att anpassa mig hyfsat snabbt till en ny kultur, till en ny miljö och försöka hitta bra personer runt omkring mig som förhoppningsvis kan hjälpa mig med olika saker.