Mixkollen: Oskar Abrahamsson född 2005 var på provspel hos italienska klubben Lecce

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oskar Abrahamsson född 2005 som under förra veckan var i Italien. Han provspelade för Serie B klubben Lecce och berättar om hur det var.

Du var i Italien och Lecce för provspel, hur gick det?
-Jag tycker själv att det gick väldigt bra, fick spela med deras U17-lag under hela veckan. På lördagen fick jag träna med deras U19-lag. Jag känner att jag presterade på topp nästan varje träning och är nöjd med veckan.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Jag lärde mig framförallt att spela på färre tillslag hela tiden. Det gick väldigt snabbt så det var viktigt att värdera besluten och orientera sig. Jag blev bättre på att värdera när jag ska använda få eller fler tillslag.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Det var många saker som skiljde sig från Sverige. Till exempel tempot. Det gick otroligt snabbt på små ytor. Man använde få tillslag hela tiden, bolltempot var högre och det fanns alternativ för bollhållaren. En annan sak som skiljer sig är hur man bara går ut och spelar. Det fanns ingen stress med tid över huvudtaget. Träningarna kunde vara mellan 2-3 timmar och det var inte lika strukturerat.

Kommer du skriva på för klubben?
-Det är en väldigt svår fråga. Om jag skulle få ett kontraktserbjudande så får jag ta det därifrån. Det är inget jag kan svara på just nu.