Mixkollen: Oavgjort mellan AIK och Djurgården

I söndags var vi på ett soligt Östermalms IP och bevakade matchen mellan Djurgården och AIK:s flickakademier i F2007-serien.

Inför matchen så hade hemmalaget Djurgården 7 poäng med 2 vinster, 2 förluster och 1 oavgjord.

Bortalaget AIK hade 9 inspelade poäng fördelat på 3 vinster och 2 förluster.

Matchen startar i ett bra tempo där båda lagen försöker rulla boll. Det är dock svårt för någon av lagen att komma till några lägen då försvarsspelet är bra från båda lagen.

Domaren blåser av första perioden och det står 0-0 i matchen som är väldigt tillknäppt.

Dags för den andra perioden att starta och det är ett fortsatt högt tempo från båda lagen. Det är öppnare i matchen och båda lagen skapar några chanser från distans.

AIK börjar ta över matchen mer och mer och har ett stort bollinnehav och trycker tillbaka Djurgården. Det skapas en del chanser men inget som är nära i att resultera i ett ledningsmål.

Plötsligt från ingenstans så får AIK ett friläge men Anna Shaw i Djurgårdens mål gör en fin räddning. Nu börjar AIK att trycka tillbaka Djurgården ordentligt och vinner även boll högt upp i banan.

Precis innan andra perioden är slut får Djurgården en hörna och på den så har man ett skott som AIK:s målvakt räddar.

Dags för den tredje perioden att börja och det är Djurgården som har det första avslutet på mål. AIK:s målvakt plockar ganska enkelt den bollen.

AIK börjar jobba sig tillbaka in igen och har ett stort bollinnehav och börjar trycka tillbaka sina motståndare. Man har även ett skott från distans på mål.

I slutet av matchen öppnar spelet upp sig och spelet böljar fram och tillbaka och båda lagen har en del avslut från distans som inte är helt ofarliga.

Domaren blåser av matchen som slutar 0-0 och det blir en pinne till vardera lag. Det är en tight match där båda lagen försvarar sig otroligt bra.