Mixkollen: Nikola Radosavljevic

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Nikola Radosavljevic som för någon vecka sedan var i Italien och provspelade för Serie A klubben Sassulo. Han berättar mer om den upplevelsen.

Du var i Italien och Sassulo för provspel, hur gick det?
-Det gick väldigt bra och var väldigt roligt att få den här möjligheten och att få provspela för en så pass bra ungdomsakademi. Att även A-laget är på en så pass hög nivå.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Jag lärde mig väldigt mycket när jag körde med sassuolo. Jag lärde mig att jag behövde vara tillräckligt förbered när jag fick bollen så att jag kunde spela på 1 touch eftersom att det var sån hög press jämfört med Sverige. Jag lärde mig även hur snabbt man behövde gå in i press. Spelarna var aldrig sena med sin press och sina passningar.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Den största skillnaden tror jag är deras aggressivitet, mentalitet och skicklighet med bollen. Som sagt var dem aldrig sena i pressen. De var alltid där i rätt tid. I Sverige är det verkligen inte lika aggressivt som det var i Italien. Det är mer liv och död i Italien.