Mixkollen: Nikola Radojcic på provspel i italienska Bologna

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Nikola Radojcic född 2005 som under förra veckan var i Italien. Han provspelade för Serie A klubben Bologna och berättar om hur det var.

Du var i Italien och Bologna för provspel, hur gick det?
-Provspelet gick bra. Jag presterade bättre och bättre efter varje träning. Jag var lite orolig i början eftersom att min form inte var så bra. Men trots min dåliga form så tycker jag att jag lyckades visa vad jag kan.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Förutom att lära mig några italienska ord så fick jag också möjligheten att se hur det är att leva i Italien och hur stor passionen för fotbollen egentligen är där nere. Folket i Italien brinner för fotbollen.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-I Italien så är tempot väldigt högt. Man försöker alltid ta så få touch som möjligt. Spelarna är duktiga på att värdera när dem ska dribbla och när dem inte ska det. Sen är det också mycket tuffare och dueller förekommer oftare än vad det gör i Sverige. En annan viktig sak som jag märkte var att spelarna var mer fysiska än vad dem är i Sverige.

Kommer du skriva på för Bologna?
-Att skriva på för Bologna är inte omöjligt. Men det är samtidigt ett väldigt stort steg att ta. Om det skulle vara så att vi i familjen bestämde oss för att jag ska flytta så måste AIK också godkänna det eftersom jag har ett kontrakt med klubben.