Mixkollen: Nikki Rickardsson

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Nikki Rickardsson född 2004 och som spelar för IFK Strömsunds damlag. Hon berättar om sina tankar och målsättningar inför den kommande säsongen.

Ny säsong på väg att starta, hur känns det?
-Med tanke på att säsongen 2020 inte riktigt gick som planerat pga covid-19, så har jag höga förväntningar på den kommande säsongen. Det känns roligt att få fortsätta spela med samma lag som tidigare. Åldersspannet i laget är väldigt stort. Men det finns många fördelar med det. Vi hjälps alla åt att utvecklas tillsammans.

Hur tycker du att att din prestation var under förra året?
-Som alltid så brukar det gå väldigt upp och ner under en säsong. Precis som alla andra så har jag mina stunder då jag känner mig riktigt, riktigt bra. Medans jag senare kan trycka ner mig själv för att jag inte är tillräckligt bra.
Men allmänt så tycker jag att min prestation förra året var ganska bra. Träningarna gick oftast väldigt bra och därmed även matcherna. Det gick bra för vårt lag och vi vann många matcher.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Det finns mycket som jag såklart vill förbättra, men mitt ledarskap på planen är något som jag skulle vilja fokusera och lägga extra mycket tid på. Det är en så viktig egenskap att ha som målvakt.

Vad är dina målsättningar inför året?
-Mina målsättningar inför den nya säsongen är att jag ska träna stenhårt för att utvecklas så mycket som det bara går på egen hand. Eftersom jag är målvakt så är det viktigt att jag tränar upp mig själv, med tanke på att jag inte har någon tillgång till en egen målvaktstränare. Men hittills i min fotbollskarriär så har jag tränat upp mig själv vilket har gett bra resultat.