Mixkollen: Melker Widell född 2002 skriver kontrakt med Malmö FF:s A-lag

I december blev det klart att Melker Widell, född 2002, skriver A-lagskontrakt med Malmö FF. Vi har intervjuat honom om hans resa till A-laget, erfarenheter från Youth League och framtidsvisioner.

Berätta lite kort om dig själv och din fotbollskarriär, om hur allting började och hur du har tagit dig dit du är idag! Finns det några särskilda personer som funnits där under resan?
– Jag heter Melker Widell och jag kommer från Landskrona. Jag började spela fotboll i IK Wormo fram tills jag skulle började högstadiet i MFF:s akademi. Då bytte jag till LB07 där jag spelade i ett år innan jag kom in i Malmö FF:s U16-lag och, sedan dess har jag spelat i Malmö. Jag har redan i min karriär haft många bra tränare som hjälpt mig mycket i min utveckling. En särskild tränare som har betytt mycket för att jag kunnat bli den spelare som jag är idag är Jonas Cajeby, min tränare i LB07. Även Jeffrey Aubynn är en tränare jag lärt mig oerhört mycket av. Jag har också många personer i min närhet som stöttar mig i allt jag gör vilket jag också vill lyfta fram.

Tidigare i år debuterade du i MFF:s A-lag mot IFK Malmö, hur kändes det?
Att debutera för A-laget var väldigt coolt, något jag siktat mot men som helt ärligt kom lite överraskande. Jag fick höra dagen innan matchen att jag kanske skulle vara aktuell och sedan dessutom att jag skulle få starta. Väldigt stort och framförallt motiverande.

I Youth League fick du på hemmaplan göra mål mot Juventus, en merit att ta med sig. Vilka andra viktiga meriter och erfarenheter anser du själv att du har med dig i ”bagaget”?
En erfarenhet som jag har vilket förmodligen har varit den mest nyttiga är att jag haft en del motgångar. Motgångar som jag tagit mig igenom och på så sätt lärt mig den egenskapen att kunna acceptera att det inte alltid går bra. Annars är jag väldigt målmedveten och har ett stort självförtroende som gör att jag kan utvecklas så bra som möjligt. Just matcherna i Youth Leauge är såklart också meriter, där jag fått kvitto på att jag kan mäta mig andra spelare i samma ålder men som spelar för de största klubbarna i Europa.

Nu är det dessutom klart att du skriver A-lagskontrakt med MFF, hur kändes det att ta det steget i karriären?
A-lagskontraktet känns jättebra, det är ett bevis på att jag gör saker bra och att klubben tror på mig. Det är något jag alltid siktat emot och nu när jag kommit dit vill jag bara gå ännu längre.

Slutligen, hur skulle du vilja sammanfatta ditt 2021 och vad siktar du på för mål det kommande året?
2021 var ett väldigt bra år för mig, jag har spelat i ett lag där jag utvecklats mycket och fått vara med om riktigt häftiga saker såsom att möta lag som Chelsea, Juve och Zenit. Jag har fått träna och spela med Malmö FF:s A-lag och gjort bra ifrån mig vilket gett mig ett A-lagskontrakt. 2022 kommer vara utmanande men oerhört spännande. Ett mål som jag har är att etablera mig på seniornivå och lyckas ta det steget från ungdomsfotbollen. Att göra ett bra år i BK Olympic, både individuellt och lagmässigt är också väldigt viktigt för mig. Annars är det bara att fortsätta som jag gjort hittills, att alltid göra mitt bästa och jobba hårt, så ska det nog gå bra.

/Tim Forsberg