Mixkollen: Måns Petersson var på provspel i Danmark

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Måns Petersson född 2006 som för några veckor sedan var och provtränade med danska FC Nordsjälland. Han berättar om den upplevelsen.

Du var i Danmark och Nordsjälland för provspel, hur gick det?
-Under sommaren så fick jag en inbjudan att komma ner till FC Nordsjälland för provspel. Jag var där under 5 dagar förra veckan. En inspirerande och lärorik vecka med grymt mycket träning. Jag är nöjd med veckan och min prestation.

Vad lärde du dig där under en vecka?
-Det som var det största fokuset under veckan jag var där var försvarsspelet och de jobbade väldigt mycket med små detaljer. Just det har jag inte gjort på samma sätt innan, så det är nog det som jag tar med mig hem och som jag lärt mig.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Jag tycker att tempot på träningarna är högre där än hemma i Sverige. Men även träningsmängden var mycket större, vi kunde träna i 4-6 h vissa dagar vilket jag tror är mer än de flesta klubbarna i Sverige.

Är det aktuellt med ett klubbyte till Danmark eller annan klubb?
-Jag kommer mest troligt byta klubb efter sommaren men jag har ännu inte tagit något beslut om vart. Men det känns väldigt spännande med Danmark men det gör det även med de svenska klubbarna jag har besökt.