Mixkollen: Lukas Björklund till AC Milan

Malmö FF:s Lukas Björklund född 2004 lämnar klubben för den italienska storklubben AC Milan.

Vi har fått intervjua Lukas om flytten till Milan och Italien.

Hur känns det nu när flytten är klar?
-Det känns sjukt spännande och roligt men även lite jobbigt nu i början. Man lämnar tryggheten med familj, flickvän och vänner. Det blir ofta mycket fritid och då är det lätt att jag börjar känna mig lite ensam ibland men det känns bättre för varje dag som går. Man vänjer sig vid all fritid och ensamheten. Men samtidigt är det fotboll jag vill hålla på med och drömmer om att kunna göra på heltid. Det gör jag nu så det är en dröm som blir till verklighet.

Varför blev det Milan?
-Ja, det fanns intresse för andra klubbar men AC Milan för mig är den största klubben. Otroligt stor och mäktig historia, men Milan var även den klubben som visade mest intresse för mig så det blev naturligt att det blev Milan.

Vilket lag kommer du tillhöra?
-JAg kommer att tillhöra Milans U18-lag men nu är det bara att fortsätta jobba stenhårt. Jag menar bara för jag har kommit till Milans U18 lag är jag inte någon ännu. Detta är bara ett delmål av alla mål som jag har.

Vi önskar Lukas ett stort lycka till i Milan!