Mixkollen: Lucas Bergvall summerar säsongen 2021

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua duktiga Lucas Bergvall född 2006 där han summerar året 2021 som varit.

Säsongen är slut, hur skulle du summera året?-Ett helt klart spännande och händelserikt år med uppflyttning i U17, provspel i Italien, Portugal och Tyskland, Landslagsdebut, slutspel i U16 och SM-Guld i SEF Trophy och A-lags debut.

Du var med under sommarens riksläger hur var det?
-Speciellt att bli kallad till första nationella samlingen. Roligt att få hänga och spela med så många bra spelare, det var en grym vecka!

Du blev uttagen till det svenska P06 landslaget, kan du berätta mer om det?
– Stort! En pojkdröm och en ära att få representera Sverige. Mycket känslor med debuten, att vi fick en tuff start och sen studsade tillbaka och vann andra matchen mot Norge.

Du fick även äran att vara lagkapten för landslaget, kan du beskriva hur den känslan var?
-Väldigt glad att jag fått det förtroendet från förbundskaptenen. Det är en roll jag är van vid under åren i BP samtidigt lite annorlunda iom att det är första landskamperna, spelare från hela landet och att vi lär känna varandra.

Du gjorde även din debut för BP:s A-lag, hur kändes det?
– Det var lärorikt och en fantastisk möjlighet att få debutera. Allt från att vara med i förberedelserna, resan upp till Piteå, uppladdningen, matchen och hemresan. Det var lite nervöst när kallelsen kom men när det väl var dags för debuten hade jag en bra känsla. Alla spelare och ledare var verkligen ett stöd och tog hand om mig på bästa sätt.

Stort tack för att du tog dig tiden Lucas!