Mixkollen: Liam Selin till danska Midtjylland

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Liam Selin född 2004 Selin som lämnar Sverige och Västerås för Danmark och FC Midtjylland. Han berättar mer om flytten.

Du lämnar Sverige för Danmark och Midtjylland under sommaren. Hur känns det?
-Yes, det stämmer, det känns väldigt spännande att lämna Sverige och Västerås för att flytta till en väldigt stor och bra klubb utomlands. Framförallt med tanke på de förutsättningar som finns där t.ex. med planer, staben och de digitala verktygen de använder för att utveckla oss spelare.

Varför blev det Midtjylland?
-Valet föll på Midtjylland dels för den planen de har satt upp för mig och hur de jobbat med målvakter tidigare, men även för att de bryr sig väldigt mycket om dig som individ/person och inte bara som fotbollsspelare.

Vad är dina målsättningar för den kommande säsongen?
-Målen med säsongen som startar nu i juli med Midtjylland är dels att att fightas om att bli uppflyttad till deras u19-lag och ta en startplats där. Jag kommer starta med deras u17 lag och sen hade en bonus varit att få träna med deras a-lag vid något tillfälle för att känna på vad man behöver göra för att ta nästa steg.
Jag har även som mål att komma med i kommande landslagssamlingar samt EM-kvalet, för att försöka bidra till en plats i kommande u17 EM.

Vi önskar Liam ett stort lycka till i Danmark!