Mixkollen: Johannes Layton

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Johannes Layton, 18, som inför säsongen bytt klubb till FC Gute. Han berättar om klubbytet och vi får även veta hans målsättningar inför den kommande säsongen.

Ny säsong på väg att starta. Hur känns det?
Det känns riktigt roligt. Ny stad, ny klubb och jag längtar tills serien börjar nu. Jag är såklart extra taggad med tanke på att förra årets serie bara blev enkelmöten.

Du valde att lämna Umeå FC Akademi för FC Gute. Vad gjorde att du hamnade i FC Gute?
– Jag var nere på Gotland i några veckor och tränade då med FC Gute för att hålla igång. Tanken var inte att det skulle bli något mer än så, men jag fick ett gott intryck av föreningen och de kände att jag hade de kvaliteter som de saknade inom laget. Så vi kom överens och jag skrev på.

Hur skulle du beskriva dina år i UFC Akademi?
– Mina år i UFC Akademi har varit allt för mig. Det är de som utvecklat mig till den spelare jag är idag. Har fått tre år av bra träning, bra matchande och tränare som alltid brytt sig om ens utveckling. Har även fått vänner för livet genom klubben.

Vad tar du med dig därifrån till FC Gute?
– Jag tar såklart med mig alla erfarenheter och allt jag kan göra på planen. Men senaste året i UFC så hade vi mycket taktiskt där jag lärde mig jättemycket. Det gjorde att alla vi inom gruppen tog enorma steg. Där vill jag lyfta fram Edvin Erfanian som är den person som står bakom det mesta av min individuella utveckling.

Hur tycker du att din prestation var under förra året?
Jag tycker att den var lite till och från. Jag är absolut nöjd med mycket men vet att jag kan mycket mer än vad jag fick ut. Och i år är det dags.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
Jag vill jobba vidare med min positionering och på att hela tiden kommunicera med mina lagkamrater. Jag hoppas på att kunna vara en farlig spelare offensivt!

Vilka är dina målsättningar inför året?
– Vad vi har snackat om så kommer jag att ha en lite mer offensiv roll nu. Min spetskvalite är sista passningarna i sista tredjedelen, så hoppas på att kunna göra mycket poäng i år. Kommer att göra allt för mitt lag i år och vet att vi siktar högt!

/Daniel Souza