Mixkollen: ”Jag sov på golvet i en lägenhet fylld av råttor”

Romelu Lukaku är född den 13 maj 1993 i Belgiska Antwerpen till kongolesiska föräldrar. Han beskrevs redan i tidig ålder som en av de största talanger som fotbollsvärlden skådat i modern tid.

Men uppväxten, resan och uppoffringen mot världsfotbollen har inte varit lätt.

Under uppväxten levde ”Belgiens meste målskytt genom tiderna” i enorm fattigdom. ”Vi var inte bara fattiga, vi var urfattiga” beskriver han i The Players Tribune. När Lukaku en dag kom hem efter skollunchen såg han sin mamma stå i köket och blanda ut mjölken med något – nämligen vatten. Det var även startskottet på karriären då han tyst för sig själv lovade att han skulle lösa situationen genom att bli professionell fotbollsspelare, och ge tillbaka till sin mamma.

Efter mycket hårt arbete, uppoffring och strävan att en dag kunna försörja sin familj, men framförallt mamma gjorde Lukaku debut i storklubben Anderlecht redan som 16-åring. Han har tillhört klubbar som Chelsea, Everton och Manchester United och spelar till vardags i italienska Inter. Under fotbolls-VM 2018 i Ryssland blev han historisk som Belgiens främste målskytt genom tiderna efter 2 mål mot Tunisien.

Jag vill med detta inlägg framhäva vikten av att tro på sig själv – men framförallt på sina drömmar och mål. Samt att du under arbetet dit kommer att stöta på både med- och motgångar.

Våga gå din egen väg – möjligheter att genom uppoffring nu, kan förverkliga dina drömmar i framtiden.

/Adam Becker