Mixkollen: IFK Norrköpings P16 vidare till final

Igår spelades den andra semifinalen mellan AIK och IFK Norrköping i ligacupens P16 klass på ett soligt Skytteholms IP.

Det var full fart från båda lagen med ett högt tempo och det var AIK som skapade matchens första målchans efter 5 minuter på en omställning. Rasmus Granath avslutar strax utanför målvaktens högra stolpe.

I matchminut 9 tvingas IFK:s målvakt Kevin Eriksson till en fin benparad då laget slarvar i uppspelsfasen. AIK får ett friläge i matchminut 14 men Kevin Eriksson gör ännu en gång en fin räddning.

AIK känns starkare de första 15 minutrarna av matchen och borde gjort något mål på de chanser de haft.

Norrköping tar dock ledningen i matchminut 18 efter mål av Leo Jonsson. Han stöter in den på nära håll utan chans för AIK:s målvakt Daniel Henareh.

I matchminut 25 kvitterar AIK till 1-1 genom ett kyligt avslut av Richie Oworowa.

IFK tar återigen ledning i matchminut 30 på vad som känns som en slumpchans. Leo Jonsson gör sitt och lagets andra mål för dagen. Ledning med 2-1 för Norrköping.

2 minuter senare kvitterar AIK genom ett kyligt avslut av Rasmus Granath som blir fint framspelad av Hadi Noori.

Vid en AIK hörna skapas oreda och AIK har bollen på mållinjen men den studsar fram och tillbaka och hamnar tillslut utanför mål.

Halvtidsresultatet var 2-2.

Andra halvlek startar lite småsegt men IFK är det vassare laget och skapar en del hörnor som inte resulterar i några direkt farliga chanser.

Leo Jonsson gör sitt och lagets tredje mål för dagen genom att sätta dit 3-2 i matchminut 59. Bollen touchar en AIK-spelare på väg in i mål.

Några minuter senare tvingas AIK:s målvakt Daniel Henareh till en fin räddning på ett bra avslut av Leo Jonsson som letar efter sitt fjärde mål för dagen. Han fick i detta läge nöja sig med en hörna.

I matchminut 64 skapar Norrköping ett 2 mot 1 läge där inbytte Daniel Buruwba spelar fram Leon Jonsson men i sista sekund blockeras skottet av en försvarare.

Hela andra halvlek är egentligen ganska händelsefattig med två lag som kämpade och krigade.

Det slutar med en 3-2 seger för IFK Norrköping som i finalen kommer att möta BK Häcken.