Fokus Damfotbollens unga talanger: Intervju med Felicia Saving

Vi på Fotbollslivet.se kommer under året att fokusera lite extra på Damallsvenskan och Elitettan. Vi kommer i en löpande artikelserie att intervjua de unga talangfulla spelarna som spelar i dem serierna. Detta för att lyfta damfotbollen än mer.

Idag intervjuar vi Felicia Saving född 2002 som spelar för Eskilstuna United i Damallsvenskan.

Du bytte till Eskilstuna inför säsongen, varför blev det ett klubbyte?
-Det fanns en del orsaker till varför jag valde att byta till Eskilstuna men handlar väll kanske främst om att jag behövde ett miljöombyte. När jag träffade Eskilstuna fick jag en väldigt bra känsla och dem visade ett förtroende vilket jag kände var väldigt viktigt. Allting kändes rätt så jag tänkte att det inte fanns någon anledning att tacka nej till erbjudandet.

Hur har du kommit in i den nya miljön?
-Jag har kommit in i laget väldigt bra! Alla har varit väldigt välkomnande och jag har fått mycket hjälp på planen av både spelare och ledare. Sen är det lite högre tempo än jag tidigare varit van vid, men jag tycker att jag lyckats anpassa mig hyfsat bra ändå.

Om vi tittar på försäsongen, hur tycker du att det gått för dig?
-Jag tycker att den har gått bättre än förväntat. Jag har fått mycket speltid och känner att jag tagit vara på den chansen. Jag känner att jag är med och fightas om en startplats inför premiären, vilket jag inte hade räknat med inför säsongen. Men det är hög konkurrens och många bra spelare, men jag tycker att jag lyckats växa in i spelidén mer och mer under försäsongen.

Vad är dina målsättningar för säsongen?
-Mina individuella målsättningar är att få så mycket speltid som möjligt och att hela tiden fortsätta utvecklas. Jag känner att jag redan på försäsongen har tagit kliv framåt och det är något jag vill fortsätta med. Sen vill man alltid vinna matcher, vi som lag har som mål att vara i toppen av serien i år och ta så mycket poäng som möjligt.

Snart dags för den allsvenska premiären, hur känns det?
-Det ska bli otroligt roligt, jag har längtat sjukt mycket efter det och jag tycker vi har en bra stämning i laget, alla är väldigt taggade, så det ska bli skitkul! Vi möter fjolårets trea, så det kommer bli en tuff match, men det känns väldigt roligt att det äntligen är dags!

Foto: Lasse Jansson