Mixkollen: Emilia Pelgander

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Emilia Pelgander född 2004 som precis spelat klart sin första säsong i Damallsvenskan. Hon berättar om hur det första året varit för henne i KIF Örebro.

Din första seniorsäsong är slut nu, hur känns det?
-Det känns bra att ha gjort min hela första seniorsäsong och att jag fått känna på allsvenskt spel och vilken nivå! Jag längtar redan till nästa säsong då jag kommer göra allt för att ta en startplats.

Hur har din egen prestation under året varit?
-Jag tycker att jag har tagit steg framåt under säsongen och haft en bra utveckling. Känner att jag vågat göra mer i träning med bollen, kommer oftare till avslut i spel, spelar bollen mer framåt och vågar utmana. Jag känner att jag börjar kunna göra de saker jag gjort tidigare i min fotboll även på en högre nivå som Allsvenskan.

Hur har lagets prestation varit under året?
-Jag tycker lagets prestation varit väldigt blandad. Vissa matcher känner jag att vi varit riktigt bra och spelat jämt mot topplagen medan andra matcher har vi tappat det och förlorat lite för stort. Men i helhet tycker jag vi gör en helt ok säsong och slutar 7:a.

Vad har du förbättrat under året?
-Under året har jag blivit en bättre fotbollspelare och tagit kliv i alla delar. Fått en bättre fysik som jag vet att jag behöver ha, jag har fått ett bättre tillslag både i skott och längre passningar. Men har även utvecklat både mitt anfallsspel och försvarsspel.

Vad skulle du vilja förbättra inför kommande säsong?
-Inför kommande säsong vill jag utveckla alla delar, jag vill bli starkare och snabbare. Jag vill fortsätta utveckla farten i besluten och ta ännu mer ansvar i offensivt spel. Jag vill bli en spelare som gör poäng och tar stort ansvar.