Mixkollen: Elliott Jonsson Grönberg till Elfsborg

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Elliott Jonsson Grönberg född 2006 som bytt till Elfsborgs IF. Han berättar mer om flytten.

Du har skrivit på för Elfsborg, hur känns det?
-Det känns otroligt roligt att få skriva på för en så fin och framgångsrik klubb som Elfsborg. Jag är taggad på att få komma ner och påbörja andra halvan av säsongen med laget och att flytta in i nya boendet.

Du var tidigare och provtränade med lag i Italien men väljer Elfsborg, varför då?
-Valet var självklart, jag kände att Elfsborg passade mig och matchade mina krav bra. Jag tyckte att det kändes mer som hemma och att det är viktigt att känna sig trygg i miljön man befinner sig i för att kunna bibehålla självförtroende och för att kunna utvecklas som mest. Det är även klubb som satsar på sin ungdomskull och därför ser jag det som en bra och utvecklande klubb för mig.

Hur känns det att lämna familj och vänner för att flytta till Borås?
-Det är såklart tråkigt att lämna familjen och vännerna bakom sig. Jag ser på det som att jag kommer lära känna mycket nya vänner med hjälp av skola och fotboll och att jag förhoppningsvis håller en bra kontakt med mina vänner här i Stockholm. Familjen står alltid kvar och med dom håller jag bra kontakt så där blir det ingen större skillnad.

Vad kommer målsättningarna vara för resten av säsongen?
-Första målsättningen är såklart att komma in i laget och ta en startplats men sen hoppas jag även på ett vi lyckas ta sm-guldet i både P16 och P17.