Mixkollen: Elin Nordstrand

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Elin Nordstrand som spelar för AIK F06 Akademi. Hon berättar om deras senaste match.

Försäsongsmatcherna är igång, hur känns det?
-Det känns bra. Vi har inte spelat match på 4 månader så det är kul att dra igång igen. Försäsongsträning är bland det viktigaste men inte det roligaste då det är väldigt kallt och lite match. Men det känns iallafall kul att träningsmatcherna dragit igång då man får mer motivation till att träna.

Vad tycker du om lagets prestation?
-Jag tycker att vi spelade helt okej under första perioden. Vi hade inte jättebra spel i början då det var längesedan vi körde match. Det slarvades lite och vi var i otakt i vårt presspel. Men vi lyckades ändå få in 3 bollar under första perioden. Förssvarspelet fungerade bra men det var lite slarv då och då. Men våra backar var mycket stabila och stoppade det mesta. Andra perioden var mycket bättre. Vi kom in i det och skapade mycket anfall och flertalet lägen. Vi slarvade fortfarande lite i avsluten då det kunde blivit fler mål.

Hur var din egen prestation?
-Under första perioden spelade jag balansspelare och då gick det helt okej. Jag gjorde mitt jobb och slog några fina bollar men inte mer än så. I andra perioden fick jag kliva upp som tia och då gick det mycket bättre. Jag skapade flera lägen och orkade springa på mycket bollar. Jag fick med mig ett mål och 2 assister. Det kunde varit fler ass då jag gjorde många framspelningar, men vi var lite slarviga i avsluten som sagt. Men i det stora hela är jag nöjd med matchen för att vara första matchen på 4 månader.

Vad vill du se laget förbättra till er nästa match?
-Till nästa match tycker jag att vi borde vara bättre från start och inte låta det gå en halvlek innan vi verkligen är igång. Vi kan även tänka på att vara mer noggranna i alla situationer så att det inte blir lika mycket slarv eller onödiga bolltapp.

Vad vill du själv förbättra till nästa match?
-Även jag borde vara med i matchen från start och prestera direkt. Jag kan till nästa match se till att följa med mer upp i anfall om jag spelar som balansspelare. Men om jag spelar tia kan jag försöka hjälpa till ännu mer hem. Sen kan man alltid bli noggrannare och minska misstagen så mycket som möjligt.