Mixkollen: Edvin Tellgren född 2005 gör sin Allsvenska debut

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Edvin Tellgren född 2005 som under helgen gjorde sin debut i Allsvenskan. Han berättar om den upplevelsen.

Hur kändes det att få göra debut i Allsvenskan?
-Det kändes jättebra! En liten dröm som går i uppfyllelse att få spela på den högsta nivån i Sverige. Det var en mäktig känsla att kliva in på planen inför en storpublik så det var lite nervigt innan men det försvann väldigt snabbt. Sedan spelade jag inte så länge men det var väldigt roligt och lärorikt att få lite speltid iallafall.

Vad är skillnaderna från junior- till seniorspel?
-Det är väldigt stora skillnader båda fysiskt men även tempomässigt. Det går mycket fortare och seniorspelare är mycket skickligare och starkare individuellt till skillnad från juniorspelare såklart. Så det är en stor omställning att byta från juniorspel till seniorspel då jag skulle säga att allt går fortare och med högre kvalitet.

Hur ska du göra för att få fler chanser?
-Nu ska jag endast fokusera på att hela tiden ge allt på träningar och matcher framöver och fortsätta utvecklas. Genom hårt arbete och de goda förutsättningar jag har så kommer det bara gå framåt. De som tränar bäst blir bäst.

Stort tack Edvin och gratulerar till din Allsvenska debut.