Mixkollen: Debut för Daniel Svensson i danska Superliga

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Daniel Svensson som igår gjorde A-lagsdebut för danska FC Nordsjaelland.

Det har gått ganska snabbt för dig i klubben?
-Ja, det har gått snabbt men jag tillhör inte A-laget ännu helt. Tränar ungefär 50% med A-laget och 50% med U19 i dagsläget. Jag kom hit i somras, så de har ändå gått ganska fort att få chansen att både spela och träna med A-laget. Men jag stressar inte, saker och ting kommer när dem kommer.

Du gjorde även din debut med A-laget igår?
-Ja, det stämmer, det var en speciell helg. I lördags var jag på väg ner till omklädningsrummet för att spela match med U19. Då får jag ett samtal om att det skett en skada och att jag ska åka med A-laget till Ålborg för en Superligamatch. Dagen efter är jag med på bänken, och efter 15 minuter blir vår högerback skadad och därav fick jag göra min debut.

Du blev både inbytt och utbytt i matchen, kan du beskriva den känslan?
-Jag blev som sagt inbytt pga en skada i matchen. Men sen tidigare har jag haft lite problem med en fot och ju längre matchen gick så fick jag mer och mer ont och tillslut kunde jag inte springa ordentligt. Då var jag tvungen att bytas ut i 75 minuten.

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-Mina målsättningar för resten av säsongen är att fortsätta träna hårt och spela så bra som möjligt. Självklart att få fortsätta vara så mycket som möjligt med A-laget och förhoppningsvis få fler minuter under säsongen.