Mixkollen: Daniel Svensson lämnar för FC Nordsjaelland

18-åriga Daniel Svensson född 2002 lämnar Sverige och BP för spel i Danmark och FC Nordsjaelland. Daniel som under året tillhört BP:s A-lag. Han berättar om varför valet föll på FC Nordsjaelland.

Du lämnar Sverige och BP för FC Nordsjaelland och Danmark, hur känns det?
-Det känns väldigt kul och spännande att flytta hit. Jag ser det som en bra möjlighet att ta nästa steg i min fotbollskarriär, men även den sociala biten att prata engelska och lära sig ett nytt språk. Jag är väldigt taggad på att börja träna och spela med dem och se vad jag kan åstadkomma här.

Det fanns intresse från andra klubbar men varför föll valet på Nordsjaelland?
-Valet föll på Nordsjælland för att det känns som en klubb som kan hjälpa mig att ta nästa steg. Det är en klubb som jobbar mycket med att utveckla unga spelare, för att förhoppningsvis sälja dem vidare sen. Det kändes även som att klubben hade en bra plan för mig och det var dem som visade mest konkret intresse, så det kändes rätt att välja Nordsjælland som nästa klubbadress.

Vilket lag kommer du tillhöra under året?
-Tanken är att jag ska in och ta en plats i a-laget så fort dem tycker att jag är redo för det. Sen om det tar 2 eller 6 månader vet jag inte, men jag kommer att vara både med a-laget och U19 under den första tiden, för att sedan bara tillhöra a-laget.

Vi önskar dig ett stort lycka till i din nya klubb!