Mixkollen: Casper Nilsson klar för Brighton

Malmö FF:s Casper Nilson född 2003 lämnar klubben för Engelska Premier League klubben Brighton & Hove Albion.

Brightons herrlag tränas av Graham Potter som tidigare tränade Östersund.

Vi har fått intervjua Casper inför flytten till Brighton och England.

Hur känns det nu när flytten är klar?
-Det var lite nervöst innan jag kom över till England. Visste att det skulle vara tufft att lämna min familj och vänner. Dessutom så satt jag i 2 veckors karantän. Jag har kommit bra in i det nu och trivs väldigt bra både på och utanför planen.

Varför blev det Brighton?
-Brighton har följt mig under en längre tid och jag har varit över och tränat med dem vid två tidigare tillfällen. Min känsla för Brighton har varit stark sedan första vändan jag var där, en fantastisk träningsanläggning och en professionell organisation. Klubben satsar väldigt mycket på ungdomarna i akademin och ger dem tidigt chansen i högre sammanhang. Min dröm har alltid varit att ta mig utomlands och spela fotboll på heltid så när denna möjlighet kom så var beslutet ganska enkelt.

Vilket lag kommer du tillhöra?
-Jag kommer tillhöra U18 truppen men som jag har förstått det så kommer U18 spelarna att få möjlighet att även spela i U23-laget. Framförallt i Cuper. Mitt mål är att snabbt ta mig upp i U23-laget.

Vi önskar Casper ett stort lycka till i Brighton!