Mixkollen: BK Häcken vinner guldet i Ligcupens P16-klass

BK Häcken tog hem ligacupen i P16 klassen genom en seger över IFK Norrköping. Matchen slutade 3-3 efter ordinarie tid och fick avgöras på straffar där Häcken vann efter suddenstraffar.

Målskyttarna i matchen var Lamin Sonko X2, Oliver Matic, Sebastian Pitura, Mustafa Saleh, Pontus Wennblad X2 och William Nilsson.

Vi har fått intervjua Norrköpings Kevin Eriksson efter matchen.

Förlust i finalen, hur känns det just nu?
-Just nu känns det helt tomt, vi hade verkligen laddat upp inför den här matchen på ett bra sätt och hade verkligen under matchen tron på att vi skulle ta hem det här. Tyvärr gjorde vi inte det, vilket känns väldigt tungt just nu.

Varför vann ni inte?
-Det var slumpen som avgjorde idag, det kunde gått hur som helst då straffar är ett lotteri och tyvärr var det Häcken som drog det längsta strået idag. Det var en väldigt jämn match överlag med väldigt bra chanser åt båda håll. Vi hade kunnat haft lite mer skärpa på vissa lägen så kunde vi ha avgjort matchen under ordinarie speltid. Samtidigt skulle Häcken också kunnat sätta några chanser. Men det var nog en av dem bästa finalerna som spelats då den måste ha varit väldigt rolig och kolla på.

Vad tycker du om din egen prestation?
-Jag tycker att min prestation är ganska bra. Bra positioneringsspel, bra spel med fötterna och bra beslut överlag. Tyvärr räckte det inte idag men en bra prestation från mig samt laget som kämpar för varann och löper in i det sista så en stor eloge till laget idag också.

Vi gratulerar BK Häckens P16-lag till guldet!