Mixkollen: Berkay Gürcan uttagen till Turkiets ungdomslandslag

Vår ambassadör Berkay Gürcan född 2007 har blivit uttagen till läger med det Turkiska U16 landslaget. Han berättar mer om sina tankar inför lägret.

Snart dags för landslagsläger med det turkiska landslaget, hur känns det?
-Stort! En pojkdröm och en ära att få representera Turkiet. Det känns jättebra och roligt att jag ska få debutera på landslagsnivå samt hänga och spela med så många bra spelare, det kommer bli en grym och lärorik vecka. Det är den tredje uttagningen, då corona utbröt till den första och på den andra samling så utbröt kriget mellan Ryssland-Ukraina.

Varför har du blivit uttagen tror du?
-Jag har det som krävs för att prestera på topp och förra landslagssamlingen var jag en utav de som presterade bäst. Detta enligt förbundskaptenerna, så det känns grymt att bli uttagen till ännu en landslagssamling och att få ha det stora förtroendet på mig som spelare och lagkamrat.

Vad är dina målsättningar med lägret?
-Mina målsättningar med lägret är att prestera så bra som möjligt, vinna mina två första landslagskamper, göra mål och vara positiv. Jag vill även passa på att tacka fler personer som hjälpt mig under årens gång och ännu fortfarande gör det. Stort tack till Said Ali, Jonas Blockert och Mikael Stjernborg!

Stort tack Berkay och lycka till under lägret!