Mixkollen: Benjamin Tahirovic till italienska Roma

För några veckor sedan skrev Benjamin Tahirovic född 2003 på för Italienska storklubben AS Roma.

Benjamin som under förra året spelade med Vasalunds herrlag i division 1 norra. Han berättar om flytten till Italien och varför det just blev Roma.

Du lämnade Sverige och Stockholm för Italien och Roma, hur känns det?
-Att lämna Sverige och flytta tIll Italien känns bra och rätt, jag vet att jag är redo att göra min grej. Jag är så pass säker i mig själv och min fotboll att jag klarar det här.

Det fanns intresse från andra klubbar men varför blev det Roma?
-Jag tränade med många lag och det fanns erbjudanden från olika klubbar men det blev Roma eftersom de hade en hög kvalité på träningarna. De låter många unga spelare få chansen att spela och träna med A-laget. Jag kände direkt att här kommer jag trivas vilket gjorde valet än mer naturligt.

Vilket lag kommer du tillhöra under året?
-Jag kommer tillhöra deras primaveralag som just nu toppar ligan och förhoppningsvis inom kort få chansen att vara med A-laget. Jag har redan hittills gjort några träningar med A-laget. Det känns bra och visar att jag klarar av nivån.

Tack för att du tog dig tiden Benjamin och lycka till med ditt nya fotbollsäventyr!