Mixkollen: Axel Edgren till Italienska SPAL

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Axel Edgren född 2006 som lämnar Sverige för spel i italienska SPAL. Han berättar mer om övergången och sina målsättningar.

Du lämnar Sverige för Italien och SPAL, hur känns det?
-Det känns jättebra; roligt, spännande och kommer bli väldigt lärorikt. Det är ett land där fotbollen är stor och många älskar fotboll så det ska bli väldigt roligt att spela här. I början är det jobbigt att lämna vänner och familj hemma i Sverige, men jag kommer fortfarande hålla en daglig kontakt med dem. Min familj kommer också att hälsa på ofta.

Varför blev det SPAL ?
-Det blev SPAL för att jag fick ett väldigt gott intryck av klubben. De har en proffsig ungdomsakademi och jag fick en bra känsla för människorna. Stämningen i klubben är väldigt familjär och det är viktigt för mig för att jag ska trivas.

Vad är dina målsättningar för den kommande säsongen?
-Mina målsättningar med säsongen är att utvecklas som fotbollsspelare, vinna så många matcher som möjligt och ha roligt med laget såklart. Jag siktar på att ta en ordinarie plats som back och att få mycket speltid. Vi har en jättespännande säsong framför oss med spel i högsta serien i Italien, vi kommer att möta lag som Inter, Milan och Atalanta så det kommer bli tufft motstånd.