Mixkollen: André Picornell till DIF

För några dagar sedan blev det klart att den 17-årige BP-målvakten André Picornell ansluter till Djurgårdens IF PA19. Vi på Fotbollslivet har intervjuat honom om framtiden i DIF och hur han ser på framtiden.

 Du har varit i BP några år och ansluter nu till Djurgården, hur känns övergången?
-Det känns riktigt bra och jag är supertaggad. Det är extra roligt att stanna kvar i Stockholm och jag är stolt över att få spela för en av Sveriges toppklubbar i Allsvenskan.

Hur skulle du vilja summera dina år i BP?
-Jag har växt upp i BP och klubben har betytt otroligt mycket för mig. Jag har haft fantastiska tränare och träffat några av mina bästa kompisar genom BP. Utan min målvaktstränare som jag haft de senaste åren hade jag inte varit där jag är idag, så jag har mycket att tacka honom för.

Vad har du för förväntningar inför DIF den kommande tiden?
-Det blir så klart mer tydligt när jag startar i januari, men självklart att utvecklas tillsammans med klubben och nå våra gemensamma mål. Det ska bli roligt att träffa alla tränare och spelare och lära känna dem.

Vad fick dig till att välja just Djurgården?
-Valet föll på DIF på grund av bra utvecklingsmöjligheter i en professionell miljö i en allsvenskan klubb. DIF har en stark vinnarkultur och spelarglädje, lång historik och mycket trogna fans.

U-landslagskamper för Sverige och landslagsläger är goda meriter för dig som målvakt. Vad skulle du själv säga är din viktigaste erfarenhet karriär hittills?
-Viktigaste erfarenheten jag tar med mig från spel i både BP och landslag är att det viktigaste är att alltid ge 110%, både i med och motgång.

 Vad har du för tankar om att spela utomlands i framtiden?
-Efter att ha varit och provspelat i utländska klubbar har jag bara positiva erfarenheter och att spela utomlands är absolut något jag kan tänka mig i framtiden, men just nu ligger all min fokus på DIF och att ge 110% här – målet är att få vara med som spelare i A-truppen.

Slutligen, hur skulle du vilja sammanfatta ditt 2021 och vad siktar du på för mål det kommande året?
-Det har så klart varit ett speciellt år med pandemin. När jag ser tillbak på 2021 så är jag tacksam och glad för att vi har kunnat träna och spela matcher på ett säkert sätt.
Målet inför det kommande året är att utvecklas vidare för att bli ännu bättre och nå framgångar med DIF.

Vi vill avsluta med att tacka för intervjun och önska dig all lycka i DIF!

/Tim Forsberg