Mixkollen: AIK vinner Ligacupen i P17-klassen

AIK tog hem ligacupen i P17 klassen genom en 3-0 seger över Malmö FF på bortaplan. Målskyttarna i matchen var Calvin Kabuye, Samuel Dahl och Richie Omorowa.

Vi har fått intervjua AIK:s Rasmus Granath efter finalsegern.

Vinnare av Ligacupen, hur känns det?
-Det känns fantastiskt! Resan började i november förra året och redan då var såklart målsättningen att ta hem guldet. Vi tog oss vidare från första gruppen ganska enkelt och lyckades även obesegrade ta oss vidare från nästa grupp, vilket gjorde att vi nu var klara för semifinal. Semin skulle egentligen spelas runt mars/april månad men flyttades på grund av Coronapandemin. Så nu känns det extremt skönt att efter flera månaders väntan att äntligen stå som segrare i ligacupen.

Hur ska ni fira segern?
-Just nu är stämningen väldigt bra på bussen hem. Vi firade i omklädningsrummet men hur vi ska fira nu och hemma i Solna återstår att se. Bussresan hem är lång så vi hinner med mycket firande.

Varför vann ni idag?
-Genom bra spel och aktioner plus att laget gjorde allt för varandra under 90 minuter och vi hade även några fräscha spelare att byta in i slutminuterna.
Jag tror även att vi vann på grund av allt hårt jobb spelare och tränare lägger ner varje dag på Råsunda IP och utanför. Förra hösten förlorade vi en final mot just Malmö med 5-2. Nu snart ett år senare kom vi tillbaka för revansch och slog dem med 3-0, vilket är ett kvitto på allt hårt jobb vi lagt ner under säsongen både på och utanför plan lönar sig.

Tack Rasmus och stort grattis till dig och laget till ligaguldet!