Mixkollen: 3-0 seger för Umeås F17

Umeå IK F17 tog den andra raka segern mot lokalkonkurrenten Ersmarks IK/Flurkmarks IK med 3-0 på nationaldagen.

Då var det dags för säsongens första Umeå-derby mellan de regerande mästarna Umeå IK och Ersmark/Flurkmark.

Umeå IK vann i seriepremiären mot Sunnanå SK med 3-2 på bortaplan medan Ersmark/Flurkmark förlorade i premiären mot Sandåkerns SK med 2-1.

Det var Umeå IK som ägde större delen av bollinnehavet och skapade en hel del heta chanser. UIK tog ledningen i den elfte spelminuten genom Stephanie Fredriksson (hennes andra mål i UIK-tröjan) efter en fin passning från Lisa Hillberg. UIK började dock slarva lite i passningsspelet samtidigt som Ersmark/Flurkmark skapade ett par halvchanser, men några flera mål blev det inte och de första 45 minuterna slutade 1-0.
– Det var jättestressigt i den första halvleken. Vi fastnade på samma kant och tappade bollen på vår egen planhalva för att vi slarvade, säger UIK-spelaren Edith Lindström.

I den andra halvleken fortsatte UIK att äga mycket boll och skapa bra lägen. Hemmalaget utökade sin ledning till 2-0 i den 67:e minuten genom Alva Nabb. Några minuter senare satte UIK spiken i kistan när Mariehem SK-produkten Emilia Gullehag gjorde 3-0, vilket var hennes andra mål i UIK-tröjan.
– Vi tröttnar ut dem så de orkar inte pressa längre, säger Lindström som var nöjd med sin insats och fortsätter:
– Det är alltid kul att vinna. Jag tappade inte så mycket boll och tycker att jag kanske borde ha gjort något mål. Men jag tycker att det gick bra.

Segern innebär att Umeå IK går upp i delad serieledning med Piteå IF efter två spelade matcher.

I nästa match möter Umeå IK tabellfemman Lira BK borta och Ersmark/Flurkmark möter trean Sunnanå SK borta. Båda matcherna spelas söndag 13 juni.
– Vi ska fortsätta att tänka på alla små detaljer så att vi inte slarvar, avslutar Edith Lindström.

Matchfakta:
F17 SM 2021 – Norra Norrland
Umeå IK-Ersmarks IK/Flurkmarks IK 3-0 (1-0)
Målen: 1-0 (11) Stephanie Fredriksson, 2-0 (67) Alva Nabb, 3-0 (78) Emilia Gullehag