Mixkollen: 1-0 seger för Umeå i Elitettan

Serieledande Umeå IK vann fredagens norrlandsderby mot nästjumbon Sundsvalls DFF med 1-0. Vår fotbollsexpert Daniel Souza var på plats och ger sina tankar från matchen.

Vad tyckte du om matchen?
– Det var inte en alltför underhållande match att titta på. Framförallt allt den första halvleken var mindre publikfriande. Umeå IK ägde visserligen mycket boll, men hade förvånansvärt svårt att skapa lägen mot ett Sundsvall som ligger näst sist i tabellen. Jag förväntade mig mer av Umeå IK. Sundsvall spelade väldigt smart och lät inte hemmalaget skapa så mycket och det ska de ha beröm för. I den andra halvleken spelade UIK som ett topplag och hotade Sundsvall mycket mer och kunde vinna till slut med 1-0. Men det satt oväntat långt inne.

Vem/vilka var bäst?
– Betsele IF-produkterna Tilde Johansson och Elvira Fjällström gjorde en väldigt stabil insats. Elvira har gjort många stabila insatser så här långt och i gårdagens match fick hon äntligen göra sitt första mål i Umeå IK-tröjan. Det absolut mest positiva trots allt var att publiken var tillbaka. Den stegrande klappningen och sorlet på läktaren var helt underbart att återigen få uppleva.