Messi avancerar till sin andra final i VM efter vinst mot Kroatien

Argentina är i Final efter vinst mot Kroatien med hela 3-0. Messi och Argentina är en match ifrån att inskriva sig i historieböckerna.

Det blev kross i semifinalen för ett Argentina som för tillfället är i toppform. En trög start på matchen var ett faktum men matchen öppnade upp sig när målvakten i Kroatien fällde anfallaren Julian Alvarez i boxen vilket resulterade i straff för Argentina. Messi lade upp bollen på straffpunkten som han ofta gör och sköt in 1-0 till argentinarna. Argentina fortsatte att ånga på och kontrade även in 2-0 kort därpå genom Julian Alvarez. I andra halvlek var det total lekstuga för Messi. Den unga mittbacken som många tycker har varit den bästa mittbacken i detta VM, Gvardiol blev totalt bortgjord och Messi assisterade fram Julian Alvarez som blev tvåmålsskytt. De sista 20 minuterna av matchen var bara för Argentina att spela av och det var ett firande av rang på läktarna.

På söndag den 18 december kommer Lionel Messi spela sin andra final i VM. Den första förlorade han i förlängning mot ett Tyskland som då var extremt starka. I den matchen kunde det slutat hursomhelst där dåvarande anfallaren Gonzalo Higuain missade ett friläge. Nu på söndag kommer han ställas mot Frankrike eller Marocko som spelar sin match den 14 december i vad som lär bli en rysare. Messi är 90 minuter från att skriva historia och klargöra sig själv som den absolut bästa spelaren av alla tider.