Messi är inte av denna värld

Albicelestes fortsätter att avancera genom världsmästerskapet i Qatar. Alvarez och Messi gjorde det så underbart lätt i semifinalen mot Kroatien. Under resans gång har axlarna hos världsstjärnan Messi tyngts allt mer och mer när han burit sitt lag fram till slutdestinationen. Nu är vi här för att se honom spela i ännu en VM-final.

Du kan kalla honom för “Leo”, “La Pulga” eller “GOAT” – kärt barn har många namn. För det är just vad han är, hemstaden Rosarios kära barn. En pojke med hopp, drömmar och alltid med en boll klistrad vid fötterna. Ja, det är samma pojke som nu på söndag spelar sin andra VM-final och möter Frankrike.

Frankrike återställde ordningen och satte stopp för Marockos oförväntade segertåg, men frågan är om Les Bleus har vad som krävs för att stoppa det många redan anser vara hugget i sten – att Lionel Messi för första gången får lyfta VM-pokalen och skriva in sitt eget namn i historieboken.

Om vi tar en tillbakablick till ett tidigare möte under VM 2018 blev Argentina utslagna ur åttondelsfinalen av Frankrike. I år blir det med andra ord ett kärt återseende i finalen med ett revanschsuget Argentina och Frankrike som kommer ge allt för att behålla VM-titeln. Under den matchen spelade ingen mindre än Kylian Mbappé, den då 19 år gamla fransmannen lyckades göra 2 mål och fortsatte att lyfta sitt lag ända fram till segern mot Kroatien.

Om Frankrike vinner finalen på söndag kan Kylian Mbappé titulera sig som både världsmästare och som delaktig till att förhindra Messi att nå sin dröm om ett VM-guld. Då vinner den nya generationen. Varken Ronaldo eller Messi har någonting att säga till om då deras sista världsmästerskap spelats och då skorna läggs på hyllorna. Om Argentina vinner kan Lionel Messi, den lilla pojken från Rosario, återvända hem och avsluta sitt sista VM som den bästa spelaren någonsin.

/Tim Forsberg @sportintervjuer