Mathilde Janzen

Vi på Fotbollslivet.de har fått intervjua Mathilde Janzen född 2005 berättar om sin tid i Tyskland samt vad som skiljer sig jämfört med Sverige.

Hur har din tid i Tyskland varit hittills?
-Hittills har det varit mycket bra, i början var det ganska tufft med en annan kultur och allt men efter ett tag kom jag in i det väldigt bra. Jag har lärt mig mycket nytt både som fotbollspelare och som människa, jag har fått många nya vänner och trivs väldigt bra i Tyskland, i mitt klubblag och i landslaget.

Vad skiljer sig gentemot Sverige?
-Fotbollen skiljer sig lite från Sverige, jag tycker att man i Tyskland fokuserar lite mer på att förbättra en individuell spelare mer. Det är mycket individuell träning och i Sverige tycker jag att fokus ligger lite mer på att förbättra hela laget och inte lika mycket varje individuell spelare. Annars tycker jag att själva fotbollen är ganska lik i Sverige och i Tyskland! Kulturen och människorna skiljer sig också lite åt i de olika länderna. Jag tycker både om den tyska och den svenska kulturen men ibland saknar jag svensk mat, bland annat köttbullar, falukorv.

Du har även spelat en del landskamper med Tyskland, hur har det varit?
-Jag trivs mycket bra i det tyska U-landslaget. Förra året var jag med U17 laget och vi vann EM och kom på en 4 plats i VM, så det var ett väldigt händelserikt år. Nu är jag med U19 landslaget, vilket också är superroligt. Att spela landskamper är något väldigt speciellt, då man spelar för sitt land vilket jag är mycket stolt över. De är roligt och mycket lärorikt att mäta sig mot några av de bästa spelarna från andra länder. Det är en stor ära att få representera Tyskland och varje match som jag hittills har spelat har varit en höjdpunkt för mig.

Vad är dina målsättningar för resten av säsongen?
-För resten av denna säsong är mitt mål att vara med och spela U19 EM som är i Belgien i sommar. Med Hoffenheim är mitt mål att göra min debut i Bundesliga och fortsätta utveckla mig på fotbollsplanen.