Matai Geller

Vi har intervjuat Matai Geller född 2006. Han spelar för Newmarket SC i Kanada och han berättar mer om honom som spelare och hur förra säsongen var.

Kan du beskriva dig själv som spelare?
-Jag tycker att jag är en snabb spelare med bra bollkontroll, målskyttet är definitivt en av mina styrkor. Jag brukade gå till fältet och ta skott från samma ställen i timmar tills jag har fulländat det och jag gjorde det tills mitt skytte var perfekt. Min bollkontroll är också bra, jag tränar varje sommar och varje vinter tränar jag i mitt garage med olika fotarbete och bollkontrollövningar. Jag har tränat på att göra keep ups i åratal till den punkt där jag nu har bemästrat dem. Jag kan göra det i mitt kök samtidigt som jag gör mig en omelett.

Hur var förra säsongen för dig?
-Förra säsongen var lite av en förändring och krokig förändring för mig, jag lämnade ett lag som jag var med i 5 år för att gå med i ett nytt lag under vintern för mer erfarenhet. Efter vintersäsongen bestämde laget sig för att de inte ville ha mig längre så jag testade för ett annat lag och nu spelar jag för ett nytt lag som är 1-2 år äldre än mig vilket är en väldigt bra förändring och utmaning.

Hur har den här säsongen varit för dig?
-Den här säsongen har jag inte gjort några mål i matcher, jag har assisterat några. Jag spelar på kanten, vänster eller höger.