Manchester United vinner Manchester-derbyt

På lördag förmiddag spelades matchen mellan Manchester United och Manchester City som slutade i 2-1 vinst för United. United är 1 poäng ifrån rivalen City och 6 poäng ifrån tabellettan Arsenal.

Tillställningen mellan Manchester United och Manchester City blev inte en en chansfattig match. Det var högt tempo matchen igenom med många skickliga fotbollspelare på plan. Första trettio minuterna var tillknäppt på chansmässig basis men efter detta öppnades matchen upp mer. I den 60 minuten tog Manchester City ledningen genom Jack Grealish efter en pass från Kevin De Bruyne. Allt var i sin ordning resultatmässigt utifrån vilka som var favoriter innan matchen. I den 78 matchminuten gjorde Bruno Fernandes 1-1 och kvitterade för United men målet var ytterst kontroversiellt. Många pekade på att målet skulle varit offside då anfallaren Marcus Rashford var offside när passen från Casemiro slogs. Rashford sprang efter bollen vilket många ser ha påverkat Citys målvakt och backar. Målet kvarstod efter VAR-koll och matchen var i ett 1-1 läge. Nu hade United vind i ryggen och utnyttjade till fullo.

I den 82 minuten ringde det i klockan och United hade vänt matchen genom Rashford efter en utmärkt pass från supertalangen Alejandro Garnacho. Matchen slutade 2-1 vilket gör att United minskar gapet som de har till City. Manchester United ligger på tredje plats i ligan och nästa helg väntar tabellettan Arsenal vilket lär bli en match utöver det vanliga.