Manchester City minskar avståndet till Arsenal

På torsdagen spelade Manchester City mot Tottenham vilket blev en händelserik match som den brukar vara. Manchester City vann med 4-2 och nu är avståndet endast 5 poäng till serieledande Arsenal.

Manchester city tog 3 viktiga poäng i kampen om att vinna sin tredje raka PL-titel efter en extraordinär vändning i andra halvlek. Det stod nämligen 0-2 i paus efter målen av svensken Kulusevski och högerbacken Emerson Royal. I andra halvlek hände något och City kom ut med en helt annan inställning och började spela bra fotboll med högt passningstempo, något som de saknade i första halvlek. Det tog bara sex minuter för City att få in bollen och målskytten var Julian Alvarez. Det märktes att laget fick energi av målet och fansen blev mer iakttagna. Målet innebar en total kollaps för Tottenham som för övrigt haft det svårt med att försvara genom hela säsongen. Två minuter efter målet kom kvitteringen genom målmaskinen Hååland. Ställningen var 2-2 och tempot drog av lite men Manchester-laget hittade ledningsmålet i den 63 minuten genom Mahrez. Riyad Mahrez stängde matchen i den 90 minuten i vad som skulle innebära 4-2 till Manchester City vilket blev slutresultatet.

Trots den viktiga segern var tränaren Pep fundersam och ifrågasättande. Han var glad över vinsten men i en intervju efter matchen utvecklar han om besvikelsen över hur spelarnas och fansens inställning var i första halvleken. Pep Guardiola påpekade att det inte fanns någon energi från vardera delar vilket gjorde att matchplanen inte fungerade alls.

Manchester City har haft det svårt på sistone och de har inte sett ut som det maskinlaget man är van vid att se. City ligger 5 poäng bakom serieledande Arsenal som har en match mindre spelad.

/Noel Alfredsson