Målvaktshandskar, måste det vara ett dyrt alternativ?

Jag heter Marcus, en fotbollsmålvakt som brinner för målvaktshandskar och grundare av onegrip.se. jag ska med denna artikel försöka upplysa er målvakter, föräldrar och föreningar om att det inte måste kosta tusenlappar för bra Målvaktshandskar.

Vi som är fotbollsmålvakter påverkas ständigt av vår omgivning. Vilket märke idolen och kompisen har. Ibland är till och med du som målvakt tvungen att bära ett viss märke eftersom er förening har ett avtal med ett märke om en helhetslösning. Och jag måste medge, jag har själv valt handskar efter min idols märkesval i mina yngre dagar.

Vad är då haken tänker ni, proffsen använder ju handskarna? Till viss del så gör de det. Proffsen idag använder handskar som är helt anpassade efter deras händer, oftast ett grepp som är otroligt bra i 90 minuter, efter matchen slängs handskarna i soporna eftersom de inte behöver bry sig om hållbarhet, de får ju nya imorgon.

Detta ser och upplever inte vi som faktiskt betalar för att använda produkten. Utan vi ser en snygg design och en målvakt som använder produkten, vilket är nog med anledning att köpa ett par handskar för ibland närmare 2000kr utan att ens jämföra mot andra märken och vad de har att erbjuda om man vill  jämföra hållbarhet och kvalitet.

Ofta erbjuder vissa märken olika färgkombinationer, men just den handsken passar egentligen inte din hand, eller det du vill få ut av en handske. Vill du ha greppyta, så kanske negative cut kanske inte är något för dig. Vill du däremot ha känsla och komfort? Ja men varför inte prova en hybrid cut?

Jag får ständigt förfrågningar från föräldrar och målvakter som vill hitta rätt handske eftersom det inte är hållbart att betala dessa summor om målvakten ändå egentligen inte gillar handsken egentligen. Det finns fler varumärken därute men jag kommer utgå från det jag erbjuder eftersom jag kan produkterna i sömnen.

ONE, som är märket jag jobbar med. Används varje vecka i Premier League av målvakter som Martin Dúbravka i Newcastle, David Raya i Brentford, Alex McCarthy och Fraser Forster i Southampton. Det är alltså handskar som används på högsta nivå och kostar här i Sverige en bit under  tusenlappen.

Vad är då skillnaden undrar ni? – Jo, ONE har grävt ner sig på djupet. Analyserat, testat, tagit fram och erbjuder nu ett grepp som används i Premier League varje vecka men inte kastas i soptunnan direkt efter. Handskarna har en hållbarhet som gör att handskarna håller ett bra grepp länge om du tar dig tiden att rengöra och ta hand om dina handskar.

Idag erbjuder vi över 20 olika passformer. Detta gör vi för att kunna erbjuda just dig handsken du vill ha till ett rimligt pris.

Som jag nämnde ovan, är vi många som jobbar för att erbjuda bra produkter till bra priser. Det dyra alternativet är inte alltid det bästa.

Tack för att du tog dig tid och läste, och stort tack till fotbollslivet.se som lät mig skriva mina rader. Jag hoppas att jag öppnar ögonen för fler målvakter där ute.

Dök det upp frågor och funderingar? Tveka inte på att höra av er till oss.

Marcus Berg
Ägare
Onegrip.se