Mixkollen: Maja Wangerheim skriver på för Älvsjö AIK

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Maja Wangerheim född 2006 som under säsongen kommer att spela för Älvsjö AIK i Elitettan.

Du skrev för några veckor sedan på ett avtal med Älvsjö, hur känns det?
-Det känns väldigt inspirerande och bra. Jag ser det här som en spännande utmaning som jag är redo att ta mig an. Det ska bli roligt att få vara en del av Älvsjö kommande säsong.

Varför blev det Älvsjö?
-Jag fick ett väldigt bra första intryck av spelare och ledare när jag tränade med dem. Jag kunde se mig själv som en del av laget. Känns även som att Elitettan är ett bra steg för mig att ta där jag är i min utveckling just nu. Det kommer krävas hårt jobb av mig.

Du tar steget upp från junior till seniorfotbollen, vad kommer du behöva tänka på?
-Jobba med försvarspelet och bygga styrka. I Elitettan kommer det vara äldre, starkare och snabbare spelare som jag inte mött tidigare på samma sätt. Jag tror också att det blir viktigt att ta för mig även om jag är yngre.

Vad kommer dina målsättningar vara för den kommande säsongen?
-Mina målsättningar för säsongen är att prestera på en hög nivå för att kunna konkurrera om en startplats. Jag vill också fortsätta utvecklas och växa som både spelare och person. Dessutom vill jag komma in bra och hitta min plats i laget.


Foto: Älvsjö AIK