Mahan Baghdadi

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Mahan Baghdadi som är tränare för IK Frejs P16 lag och även deras herrlag. Han berättar mer om sig och även om den kommande säsongen för båda sina lag.

Kan du berätta mer om vem Mahan är?
-Jag är 28 år gammal och har tidigare spelat på pojkallsvensk nivå i P17 och P19. Jag har också haft äran att spela för Irans U19 landslag. Det har också blivit spel i Iran innan jag drabbades av två korsbandsskador och sedan fick sluta för ett antal år sedan.

Kan du berätta om din tränarkarriär?
-Jag bestämde mig för att bli tränare för några år sedan och nu har jag varit tränare i två år. Jag startade förra säsongen som assisterande tränare i IK Frejs P17-lag där vi kom 8:a i P17 allsvenskan. I år är jag tränare för IK Frejs P16-lag och är även assisterande tränare till min kära vän Alni för IK Frejs herrlag som spelar i division 3.

Vad är din filosofi kring utveckling av ungdomsspelare?
-Min filosofi inom är att få så många spelare som möjligt att ta steget vidare, jag vill att de ska börja förstå hur pass bra de är och dagligen vilja få dem att jobba hårdare för sina mål. Jag vill öka deras träningsvilja och även psykologiskt förbereda dem för nästa steg i deras karriär.

Vad är dina styrkor som tränare?
-Mina styrkor är nog min energi, jag har exakt samma energi på alla träningar från måndag till fredag.

Hur tror du att det kommer gå för er?
-I P16 tror jag att vi kommer chocka väldigt många, på försäsongen har många bra lag vi mött påstått att vi varit bland de jobbigaste lagen de mött. Samtidigt som jag försöker förbereda så många spelare som möjligt att ta nästa steg, vilket är steget till vårt P17 lag till nästa år. Vi kommer att gå för serieseger i P16.

-Med herrlaget har vi en väldigt ung trupp. Men Alni och jag har bara velat se en fin fotboll och båda har en vinnarmentalitet så även fast väldigt få tror på oss så tror jag vi kommer göra det väldigt bra i div 3.

Tack Mahan och lycka till med dina lag under säsongen!