Khaled Zidane Said född 2008 var på provspel i Danmark

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat vår ambassadör Khaled Zidane Said född 2008 som för några veckor sedan var och besökte FC Nordsjälland i Danmark för ett provspel.

Du var i Danmark och Nordsjälland för provspel, hur gick det?
-Jag kan inte säga något annat än fantastiskt! Mottagandet från klubben och den välkomnande miljön under min vecka var exceptionellt. Alla i FCN var så inbjudande och trevliga och man fick träffa alla ansvariga i klubben. Sedan att få spela match och träna med U17 var det absolut bästa! Själva provspelet gick hur bra som helst och jag kan vara stolt över min prestation. Sedan att man får träffa och prata med Michael Essien fotbollslegenden som spelade i Chelsea, Real Madrid mfl.

Vad lärde du dig där under dem dagarna?
-Jo vad lärde man inte sig?! När det kommer till klubben så är allt man gör omkring fotbollen minst lika viktigt som tex maten som serverades, mellanmålen man fick under de olika träningsmomenten, kvaliten på anläggningen samt hur följsamma tränarna är. Rent fotbollsmässigt fick jag verkligen lära mig hur viktigt det är att man ska fatta snabba beslut. Har man inte den funktionella tekniken och spelförståelsen som krävs på den nivån kommer det bli väldigt svårt. Man kan inte slappna av utan det är hela tiden beslut som man måste ta och det går blixtsnabbt. Jag fick jobba ordentligt och smart för jag är 14 år och spelade med 16 åringar där flera var landslagspelare så jag var tvungen att steppa upp.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Min pappa brukar säga att ungdomsfotboll och seniorfotboll är två helt olika sporter. Jag tror jag förstår nu vad han menar. I Sverige har man tid med bollen man håller i bollen mer. I FCN måste du alltid ha minst 2-3 alternativ innan bollen kommer. Sen så måste man kunna spela fotboll innan bollen kommer och efter man lämnat över bollen. Man ska konstant vara med i matchen. FCN jobbar mycket med olika verktyg som videoanalys, vi spelade match och gick till halvtid och då hade någon redan analyserat vår halvlek och på skärmen gick vi igenom misstagen och vad vi behövde göra bättre. Jag kan bara säga att det kändes som att det var mer på allvar och varje beslut man tar måste värderas och förbättras.

Vad kommer du ta med dig hem till ditt lag?
-Jag kommer alltid ha med mig den stoltheten jag hade efter min vecka att jag var där och tävlade med dem absolut bästa i Skandinavien som dessutom var äldre än mig. Jag vet nu hur hög ribban är och vad jag behöver göra för att tävla med dem bästa. Det viktigaste man kan ta med är att fotboll handlar om belsut, snabba beslut. Jag hoppas nu jag kan ta med detta till mitt lag och försöka sätta högre krav på mig själv att göra alla andra bättre. För enda sättet att växa är om man kan få alla omkring att växa!