Ungdomskollen: Charbel Hanna

Vår skribent Adam Becker har fått intervjua Charbel Hanna som är född 2005 och som spelar för Lindö FF.

Namn: Charbel Hanna
Född: 2005
Bor: Norrköping
Familj: Mamma, pappa, syster och två bröder

Kan du berätta lite om dig själv och din fotbollsbakgrund?
-Mitt namn är Charbel Hanna, 14 år gammal och bor i Norrköping tillsammans med min mamma, pappa och mina 3 syskon. På fritiden så spelar jag mycket fotboll, umgås med familj och vänner. Jag har alltid gillat fotboll, så länge jag kan minnas och började min fotbollskarriär i en klubb som heter Smedby AIS, när jag var runt 4-5 år gammal. Efter några år i Smedby AIS så kände jag att jag skulle vilja testa något nytt, för att fortsätta utvecklas som spelare så blev det Lindö FF som jag tillhör idag. Favoritlaget Real Madrid – enligt mig världens bästa och vackraste klubb.

Vilken position spelar du på och hur kommer det sig att det blev just den. Har du provat spela på andra positioner?
– Jag spelar oftast mittback eller högerback och skulle säga att det blev dessa positioner rätt tidigt i min ålder, det är där jag känner mig tryggast och trivs bäst helt enkelt. Har fått höra många gånger att jag är brytsäker och lugn vilket höjer ens självförtroende. Högerytter är något jag testat förut, relativt likt högerbacks positionen vilket var roligt.

Har du haft någon förebild som fotbollsspelare?
– Har många förebilder men om jag måste välja en så är det Sergio Ramos i Real Madrid. Han ger mig personligen mest motivation till att varje dag träna hårt för att nå dit jag vill. Anledningen till detta val är hans drivkraft och vinnarmentalitet, att hela tiden vilja vinna oavsett om det är träning eller match – vilket jag kan känna igen mig själv i väldigt mycket. Vill alltid vinna och prestera bra oavsett träning eller match.

Vad har du för ambitioner som fotbollsspelare? Vart spelar du om 5 år?
– Mina ambitioner är att nå så långt som möjligt. Först och främst är det väl att träna och utvecklas mycket här i Norrköping och Lindö. Men om några år ser jag mig själv spela ute i Europa efter en sejour i Allsvenskan först.

Vilken egenskap tycker du är din bästa som fotbollsspelare?
– Tycker att jag har många bra egenskaper men om jag skulle välja ut det jag tycker är bäst så är det snabbheten samt försvarsspelet, brytsäker, följsam och lugn. Sen har jag vinnarskallen, som jag nämnde om tidigare. Vill alltid vinna och prestera så bra som möjligt, oavsett om det är match eller träning.

8 snabba frågor:
1. Ålder: 14, född 2005.
2. Familj: Mamma, pappa, syster, två bröder.
3. Moderklubb: Smedby AIS.
4. Bästa fot: Höger.
5. Favoritposition: Mittback.
6. Först/sist ut ur omklädningsrummet efter träning: Först.
7. Vilken matträtt brukar du föredra att äta innan match: Mammas mat.
8. Vem tycker du är världens bästa fotbollsspelare: Cristiano Ronaldo.

/Adam Becker

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Twitter: Twitter.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet