Intervju: Up For Match

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua personerna bakom plattformen Up For Match. De berättar hur de kom på iden med att starta upp, vad plattformen är till för, hur man använder den och varför man bör använda den.

Kan ni berätta lite mer om er själva?
-Vi som har startat Up For Match brinner för idrott och vill bidra till att ge så många människor som möjligt chansen och möjligheten att utöva idrott och röra på sig i någon form. Gammal som ung, elit som motion, personer med funktionsnedsättning, nybörjare, etc. Vi har en systertjänst, Up For Sports (www.upforsports.se), som var den första tjänsten vi utvecklade och från den plattformen väcktes idén om Up For Match utifrån de behov vi såg inom lagidrotten att ha ett verktyg som förenklade och effektiviserade administrationen för lagen, klubbarna och cuparrangörer.

Vad är Up For Match?
-Up For Match (www.upformatch.se) är bokning av träningsmatcher i lagsporter. Lag kan skicka förfrågningar om träningsmatcher till andra lag samt boka mottagna matchförfrågningar.
Det unika med Up For Match är att man väljer exakt vilka lag man vill skicka matchförfrågan till utifrån det urval som kommer upp när filtrering görs på geografi, ålder samt kille/tjej/mixed. Inom kort kommer även nivå att läggas till i filtreringen.
Inom kort kommer vi addera följande till tjänsten;

Domare kan registrera sig och när en matchförfrågan skapas kan laget välja om en domare önskas till träningsmatchen och laget väljer då exakt vilken/vilka domare man vill bjuda in

  • Nivåindelning där varje lag anger vilken nivå man är på
  • Cuparrangörer kommer kunna använda Up For Match när de ska bjuda in lag till sina cuper

Hur kom ni på att starta denna plattform?
-Feedback vi fått är att det finns ett stort behov av att förenkla för lagen och lagledare/tränare att administrera träningsmatcher, varför vi byggt den här tjänsten som ska förenkla och effektivisera för lagen att hitta andra lag och boka träningsmatcher.
Klubbarna välkomnar också tjänsten då det även kommer underlätta för dem med administrationen av deras domares bokningar för att döma träningsmatcher.
Cuparrangörer sitter med samma problem att hitta rätt på lagledare för lagen då spelare byter lag, personer byter email och telefonnummer.

Vem vänder sig plattformen till?
-Initialt är 8 lagsporter representerade på Up For Match; fotboll, handboll, basket, volleyboll, innebandy, ishockey, bandy och padel.
Alla typer av lag kan registrera sig och använda Up For Match. Ungdom, knatte, akademi, bredd, senior, veteran, corp, företag, etc. Användare skapar ett konto på Up For Match och registrerar därefter ett eller flera lag. Man kan alltså administrera flera olika lag med samma användar log-in.

Varför ska man använda just Up For Match?
Hitta lagets match, snabbt och enkelt!
Up For Match täcker hela Sverige vilket gör det lättare att också hitta lag i andra geografier för träningsmatcher när lagen reser iväg på läger och cuper, eller vill spela mot andra lag i närliggande geografier.
Det finns ingen nedsida för ett lag att vara registrerad på Up For Match. Även om man inte önskar använda matchbokningstjänsten så kommer man kunna ta emot inbjudningar till cuper.

Vilka plattformar finns den på?
-Up For Match är en webbaserad applikation, tillgänglig för alla plattformar utan behov att laddas ned och installeras. Applikationen är modernt utformad och anpassar sig till den enhet du använder

Finns det några kostnader för att använda Up For Match?
-Betaversionen som vi lanserat nu är helt gratis att använda. Det kommer att vara en mindre kostnad inkluderad för lagen att använda matchbokningstjänsen när vi lanserar versionen med de nya funktionerna (ca 100kr / månad man aktivt använder tjänsten), men det kommer aldrig kosta lagen något att registrera sitt lag och ta emot och acceptera cupinbjudningar.

Vissa klubbar och föreningar har meddelat att de kommer att bära kostnaden för matchbokningstjänsten för klubbens lag.