Intervju: Thibaut Molinatti

Vi på Fotbollslivet.se har återigen fått prata med Thibaut Molinatti som driver Molinatti Football School. Han berättar om hur det gått de senaste åren, visionerna för MFS och ett av hans nya projekt vid namn Coach Plattformen.

MFS har växt enormt de senaste åren, kan du berätta mer om den resan ni gjort?
-Vårt fokus har alltid varit att ge spelaren den bästa upplevelsen. Professionalism, fokus på utveckling och nära kundrelationer har varit vår arbetsmetod sedan dag 1. Det började med några få spelare och idag har vi tränat runt 600 spelare individuellt.

Hur ser du på framtiden för MFS?
-Det känns som att vi bara har börjat, givet de framtidsplaner vi har. Fokus kommer fortsatt att vara på individuell träning med spelaren i centrum men vi ska ta det till nästa nivå. Vi jobbar nu för att erbjuda våra tjänster till flera spelare i landet med fortsatt fokus på kvalité före kvantitet.

Du har startat upp något vid namn Coach plattformen, kan berätta mer om den?
-Målsättningen med Coach Plattformen är att samla alla fotbollstränare från landet på en och samma plattform. Med detta kommer man kunna nätverka, erbjuda olika evenemang och utbildningar samt jobba med mentorskap. Huvudmålsättningen med Coach Plattformen är att underlätta och effektivisera arbetet för klubbar att rekrytera nya tränare och att öka deras nätverk och räckvidd för att hitta rätt tränare till rätt uppdrag.

Hur kom du på idén att starta den?
-Jag insåg hur problematiskt det är att hitta tränare när det är så pass utspritt. Att tränare inte finns samlade på en plattform är egentligen helt sjukt.

Vad är utmaningarna med Coach Plattformen?
-Digitala verktyg är dessvärre inte så stort inom fotboll. Svårigheten är att anpassa sig efter en omogen marknad och att utbilda den i ett nytt beteende. Men vi är på väg framåt!

Kan du berätta mer om din roll som distriktsförbundskapten?
-Jag blev kontaktad av Emil Grändås (SU på Stff) i vintras och fick en förfrågan om jag var intresserad av att jobba som DFK. Att utveckla fotbollsspelare och förbereda de till en landslagskarriär är ett uppdrag som går hand i hand med mitt arbete på MFS. Min roll som DFK är först och främst att scouta de spelare med störst potential födda 07 i Stockholm för att sedan följa och utbilda de under 3 år och ge dem de bästa förutsättningarna till att kunna bli landslagsspelare.

Du avslutade precis din aktiva karriär som spelare, du har flera olika projekt å gång, hur hinner du med allt?
-Jag skrev på Sollentuna i division 1 och såg fram emot att följa med Douglas Jakobsen till Sollentuna från Karlberg. I samma veva insåg jag att jag fortfarande jagade en barndomsdröm och förstod att jag måste gå vidare från den drömmen med tanke på allt och alla jag har på sidan av. Jag har ett företag som växer, olika projekt på gång och blev dessutom pappa i mars. Så jag fick möjligheten att bryta kontraktet och la skorna på hyllan.

Hur tänker du dig att året kommer bli?
-Detta år är väldigt viktigt på många sätt. Vi har väldigt många roliga projekt på gång med MFS, målsättningen är att gå från att vara störst i Stockholm till att bli störst i Sverige. Sedan blir det spännande att fortsätta utveckla Coach Plattformen och fortsätta mitt arbete med att fostra nya elitspelare till Sverige!