Smilla Holmberg född 2006 var på provspel i Frankrike

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Smilla Holmberg född 2006 som för någon vecka sedan var och besökte Lyon i Frankrike för ett provspel.

Du var i Frankrike och Lyon för provspel, hur gick det?
-Det gick bra. Det var en väldigt bra erfarenhet för mig att få se hur en storklubb som Lyon jobbar. Nivån var hög både på spelare och ledare. Dessutom verkade det vara en trevlig stad – det var i det stora hela en fantastisk vecka!

Vad lärde du dig där under de dagarna?
-Jag lärde mig massvis, både vad gäller fotbollen i sig men även kring saker utanför planen. Jag fick ett väldigt varmt välkomnande och det var en familjär stämning i klubben, vilket jag tyckte om. Detta märktes även om jag inte förstod språket – de pratar inte särskilt mycket engelska.

Hur mycket skiljer det sig från Sverige?
-Det skiljer sig ganska mycket, skulle jag säga. Det finns givetvis mycket större resurser. Träningsmiljön i stort, antalet och typen av tränare som är tillgängliga för spelarna och hur de fokuserar på individen kring planering och utveckling av spelaren.

En detalj som skiljde sig mycket från de miljöer jag har upplevt i Sverige var att nästan inga övningar var med tillslagsbegränsning eller liknande, utan man prioriterade att spelaren ska ha möjlighet att vara kreativ i alla övningar.

Kommer du skriva på för Lyon?
-Jag har ett kontrakt med Hammarby och förhåller mig till det. Hammarby är en jättebra miljö för mig i nuläget.

Foto: Joseph McDonugh @through_josephs_eyes