Intervju: Sebastian Nanasi

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Malmö FF:s supertalang Sebastian Nanasi, 19, som har under säsongen 2021 medverkat frekvent i A-laget. Han berättar om sina prestationer med MFF och om utlåningen till Varbergs BoIS FC förra året. Vi får även veta hans tankar inför returmötet med HJK Helsingfors i den andra kvalrundan till Champions League.

Sebastian Nanasi inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben Viby IF och fortsatte i Kristianstad FF innan han kom till Malmö FF:s organisation och började spela med MFF:s P19-lag under sommaren 2018. 2019 gjorde Sebastian en kanonsäsong där han stod för imponerande 22 mål på elva matcher i P19 Allsvenskans slutspelsserie.
– Det har varit otroligt lärorikt att utvecklas i Malmös akademi, förmodligen Sveriges bästa dessutom. Med då Roland Larsson och Jeffrey (Aubynn) som tränare så har jag tagit stora kliv mot den spelaren jag är idag. Jag tror det gick bra just för att min spelstil passar in väldigt bra i Malmös fotbollsfilosofi.

Sebastian skrev på ett A-lagskontrakt med Malmö FF den första juni 2020. Han lånades ut till Allsvenska Varbergs BoIS FC samma dag, men han fick inte göra mer än sex inhopp hos Varberg i Allsvenskan.
– Jag tycker faktiskt det gick väldigt dåligt på grund av väldigt lite speltid. Varför det blev så finns det ett par olika anledningar. Först och främst passade jag inte in i Varbergs filosofi där man ville jag skulle vinna alla dueller vilket inte är min bästa sida. Dock började jag anpassa mig i slutet och fick lite mer speltid men det tog alldeles för lång tid och därför blev det som det blev. Däremot så tar jag med mig sex månaders seniorfotboll vilket har gynnat mig extremt mycket och hjälpt mig att få speltid i Malmö FF.

Nanasi kom tillbaka till Malmö FF och har under säsongen 2021 medverkat frekvent i A-laget. I mars kom han och klubben överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig till och med 2023.
– Jag tycker att jag har gjort det bra och är nöjd med mina insatser än så länge och hoppas såklart på mer speltid framöver.

Malmö FF leder Allsvenskan med 29 poäng efter tretton spelade matcher och har fördel i den andra kvalrundan till Champions League efter första mötet mot den finska mästaren HJK Helsingfors på hemmaplan där slutresultatet skrevs till 2-1.
– Jag tycker vi har gjort det väldigt bra. Jag tror vi behöver fortsätta på samma spår men kanske bli lite mer tajta bakåt och försöka släppa in lite mindre mål. 19-åringen fick starta för första gången med MFF i Allsvenskan mot Sirius FK den tionde juli när MFF hemmavann med 4-0. – Det var såklart kul att få göra min första start i Allsvenskan och jag är nöjd med hur den utspelade sig, fyra mål framåt och noll mål insläppta är en helt okej debut.

MFF-talangen har även matcher med både U17 och U19-landslagen på meritlistan.
– Jag vill samla så mycket speltid som möjligt för Malmö och förhoppningsvis bli uppkallad till U21-landslaget. På tisdagen väntar match nummer två mot HJK Helsingfors på bortaplan. Vid avancemang till den tredje kvalrundan möter Malmö FF då Rangers FC “The Gers” som är regerande mästare i skotska ligan.
– Vi ska tro på oss själva och spela vårt spel, vi vet att det ligger i våra händer så det är bara att köra, avslutar Sebastian Nanasi.

Text: Daniel Souza