Intervju: Sebastian Jägerstig

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Sebastian Jägerstig som startat upp den ambitiösa klubben Stockholm Juniors. Han berättar om varför klubben startades samt klubbens målsättningar.

Kan du berätta lite mer om dig själv?
-Sebastian Jägerstig heter jag, 25 år gammal. Jag har inte så många intressen förutom fotboll, den tar upp mycket av min tid! Jag spelade själv fotboll fram tills jag var 17 i FC Djursholm tidigare i Djurgården och AIK.

Hur startades Stockholm Juniors och hur kom ni på namnet?
-Jag startade klubben i slutet på 2019 i syftet att skapa en fotbollsutbildning som skall fostra elitspelare till europeisk toppnivå. Det är vårt mål. Det vi ser idag är att svenska fotbollsspelare har allt svårare att etablera sig i toppligorna, det vill vi ändra på genom att erbjuda en ännu bättre utbildning för fotbollsspelare.
Det fanns väl flera namn på tapeten men Juniors och Stockholm föll oss i smaken.

Hur skiljer sig er fotbollsutbildning från andra klubbars?
-Stort fokus på den individuella utveckling, tydliga läroplaner dvs för var spelarna skall ha lärt sig i respektive ålder. Utbildning av effektiv teknikträning, individuell taktik i hög grad med fokus på uppfattningsförmåga och förståelse. Träningsmetodiken är därefter anpassad utifrån vad vi ska lära ut år för år.

Vad är klubbens målsättningar på kort och lång sikt?
-Vi har två målsättningar, den första är att vara Skandinaviens ledande fotbollsakademi och den andra är att 2029 skall vi ha fått fram minst en A-landslagsspelare.

Hur ser planen ut för att uppnå era mål?
-Planen är att vi nästa år kommer att starta upp ytterligare ett lag. Vi har företag som har sökt sig till oss och som vill vara med på denna satsning. Så vi ska växa på medlemssidan men även ekonomiskt.

Ni är ett ambitiöst lag, på vilket sätt skiljer det sig mellan er och andra lag i er ålder?
-Än så länge har vi endast ett lag men det laget som vi har nu är skickliga individualister! Spelarna är väldigt ambitiösa och älskar att ta sig an nya utmaningar i träning och match! Sedan har vi en stark lagkänsla mellan spelare och ledare. En bra enhet skulle jag säga.

Varför ska man välja att spela hos er och inte något annan klubb?
-Om man vill bli fotbollspelare så ska Stockholm Juniors vara det självklara valet. Vi ger spelarna de rätta förutsättningarna till att utvecklas på rätt väg. Vi har engagerade ledare och instruktörer, en bra sportslig klubbledning som kommer bygga ut klubben på många plan. Vi fostrar och skapar homogena grupper, där spelarna känner trygghet och tilltro till sig själva med stor glädje till sporten fotboll!