Intervju: Rosa Kafaji

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Rosa Kafaji född 2003 som nyligen var på landslagsläger med det svenska damlandslaget. Hon berättar om sin tankar från lägret.

Precis hemkommen från läger med damlandslaget, hur var det?
-Det var roligt att få vara där och väldigt lärorikt. Jag har känt att jag har kommit hem med massa nya kunskaper och lärdomar.

Blev du förvånad att du blev kallad till lägret?
-Jag blev faktiskt väldigt förvånad, med tanke på att jag inte har spelat i allsvenskan utan bara elitettan. Jag har kört en gång tidigare med U23 innan, så jag trodde att jag i såna fall skulle bli kallad till det före damlandslaget.

Du har tidigare blivit uttagen till läger med ungdomslagen, hur stor är skillnaden?
-Jag skulle säga att den absolut största skillnaden är tempot och spelarnas fysik. Jag märkte också att på den högsta nivån vet alla vad de ska göra med bollen innan de fått den, det är inte riktigt så lika mycket i ungdomslagen.

Vad tar du med dig från lägret?
-Jag har som sagt lärt mig en massa nya saker, men det jag framförallt tog med mig var att detaljer spelar så mycket större roll på den nivån. Din touch som du tar måste vara väldigt bra och genomtänkt för att inte tappa bollen.

Foto: Joakim Hall