Intervju: Robin Tihi

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua duktiga Robin Tihi som spelar för AIK:s herrlag. Vi pratar om året som varit samt kommande säsongen.

Ny säsong på väg att starta, hur känns det?
-Jag känner mig taggad inför säsongen. Väldigt revanschsugen efter det gångna året och det känns bra. Vi kommer kunna köra på enligt det vanliga allsvenska schemat tror jag, så det inte blir lika tajt matchade som förra säsongens start. Men som sagt taggad och revanschsugen efter ledigheten!

Hur tycker du att att din prestation var under förra året?
-Prestationen förra året var bra till en början. Att komma upp från juniorlaget och få så mycket speltid som jag fick var utöver alla förväntningar, vilket kändes bra. Sedan kom en svacka under en period som till slut resulterade i mindre speltid, vilket såklart var tufft. Men sån är fotbollen och det är bara att kämpa vidare.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?
-Inför kommande säsong vill jag växa mig in i seniorfotbollen ännu mer. Att ingå i en seniortrupp redan från början är nyttigt. Vill speciellt utveckla mitt fysiska spel med närkamper och dueller, men också det tekniska med passningar på olika plan. Sen är det också viktigt att utveckla ”persistance” när man spelar, att vara bra under långa perioder och inte enskilda matcher.

Vad är målsättningarna för kommande säsong?
-Inför säsongen är mina målsättningar det vanliga, att få spela så mycket som möjligt och på så sätt utvecklas. Det är huvudmålet och sen är det såklart vinna så många matcher som möjligt.